Maailma muuttuu - miten muuttuu opetus?

Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus järjesti torstaina 28.4.2016 seminaarin teemalla ”Maailma muuttuu, miten muuttuu opetus?” Seminaarin aluksi Cecilia Jern ojensi Vähittäiskaupan ammattikasvatussäätiön myöntämän avustus- ja tunnustusstipendin Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen rehtori Tiina Immoselle. Stipendin avulla jo kaksi vuotta joulun alla toiminutta Kauppakeskus Mercurius –toimintaa laajennetaan koskemaan kaikkia oppilaitoksen opiskelijoita. Kauppakeskus Mercuriuksen toteutuksessa pedagogisina lähtökohtina ovat ilmiö- ja projektioppiminen.

Seminaaripäivän teemaa lähestyttiin pohtimalla ensin muutoksen merkitystä yrityksille. Musti ja Mirri Oy:n ketjujohtaja Juhana Lamberg sekä HOK-Elannon suunnittelujohtaja Juha Ilvonen toivat esille, miten muutoksiin näissä yrityksissä vastataan. Professori Curt Bonkin videotervehdys Amerikasta Indianan yliopistosta käsitteli oppimiseen liittyviä muutoksia. Suomessa tammikuusta 2016 asti ollut amerikkalainen Fulbright –stipendiaatti Erin Dowding kertoi havaintojaan suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuuksista. Lopuksi Martinlaakson lukion opettaja Pekka Peura havainnollisti arviointikulttuurin muutosta opetuksessa ja erityisopettaja Sirkku Ohvo MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta kertoi opiskelija Aleksiina Rintalan kanssa asiakaslähtöisistä ja osaamisperusteisista opiskelupoluista.

Mercuria Apuraha_pieni

Seminaarin ohjelman voit lukea oheisesta esitteestä.

Seminaarin luentomateriaali

Tiina Immonen - seminaarin alustus

Osaamisen kehittäminen kasvun tukena - Kehitysjohtaja Juhana Lamberg (Musti & Mirri)

Kaupan digitaalisuuden vaikutus henkilöstön osaamistarpeisiin - Suunnittelujohtaja Juha Ilvonen (HOK-Elanto)